Blues & Brews Festival in Poppodium Iduna

Zaterdag 27 november kunnen bluesliefhebbers en bierfijnproevers hun hart weer ophalen tijdens het Blues & Brews Festival in Poppodium Iduna! In samenwerking met bierbrouwerij Noarder Dragten presenteren we jullie weer een dag vol fijne blues, americana en roots muziek. En dat allemaal onder het genot van een speciaalbiertje; bierbrouwerijen uit alle windstreken van Nederland presenteren vandaag diverse soorten zelfbereid gerstenat. Bovendien kun je je bierkennis verrijken tijdens een van de bierworkshops in de kleine zaal, waar je alle ins & outs mbt (speciaal)bier letterlijk en figuurlijk tot je kunt nemen. Uiteraard hoort bij goed bier goed eten! Daarom zal Eatcounter de Drait weer aanwezig zijn met hun befaamde burgers & pork.

Bandprogramma:

AUSTIN LUCAS
De Amerikaan Austin Lucas speelde al vanaf jonge leeftijd in talloze punkbandjes, maar zoals meerdere punkzangers kwam ook hij weer uit bij de kern; het liedje en de akoestische gitaar. Hij greep terug naar zijn singer-songwriter roots en creëerde een eigen mix tussen punk en roots. Eind 2020 kwam Austin met het nieuwe album ‘Alive In The Hot Zone!’ Het album ontstond in de tumultueuze lente van 2020 tijdens de lockdown. Het niet kunnen optreden en veelal aan huis gekluisterd zijn, de Black Lives Matter demonstraties, het zijn allemaal onderwerpen geweest die Austin Lucas aan het schrijven zetten. Resultaat; een prachtig album vol folk, punk, roots, country en Americana. Een aanrader voor liefhebbers van Chuck Ragan, Otis Gibbs, Scott H Biram en Frank Turner!

AJ PLUG & band
Dutch Blues award winner AJ PLUG is een absolute topper uit de Nederlandse Bluesrock scene. Zangeres AJ Plug (Alexandra Jolanda) wordt gezien als één van de meest indrukwekkende bluesladies die de Nederlandse Bluesscène de laatste jaren heeft voortgebracht. “Ze is de beste blueszangeres van Nederland (…) Een natuurtalent (…) Een geboren bluesbeest” – Johan Derksen. De invloedrijke ambassadeur van de blues steekt zijn bewondering voor AJ Plug niet onder stoelen of banken. Naast de optredens van haar eigen band tourt AJ Plug dan ook mee in Johan Derksens theatershow, ‘Johan Derksen The sound of the blues&Americana’, die in bijna alle theaters in Nederland is te zien.

HARLEM LAKE (voorheen Dave Warmerdam Band)
Wat in 2017 begon als jamband, onder de naam Dave Warmerdam Band, is inmiddels uitgegroeid tot Nederlands meest belovende bluesrock band. In 2019 won Harlem Lake de Dutch Blues Challenge, brachten een live album uit en verrasten het Amerikaanse publiek tijdens de International Blues Challenge in Memphis. Onder meer de Amerikaanse bluesheld Walter Trout was gecharmeerd door hun optreden, en zodoende staat Harlem Lake in zijn voorprogramma in Paradiso, 013 en Doornroosje. De roots van de band liggen in de bluesmuziek maar door de invloeden van o.a. Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band is hun geluid verbreed tot een stevige bluesrock sound met een vleugje soul en americana. Zij zoeken de randen op van de blues en zijn met hun jonge leeft een frisse aanwinst voor dit aloude genre. Desalniettemin doen ze de blues eer aan en schuwen niet om ook op een popfestival te laten horen waar ze vandaan komen.

MERCY JOHN
De Brabantse Mercy John maakt americana, geïnspireerd door mannen als Tom Petty, Bruce Springsteen en Ryan Adams. John’s jeugd op het platteland van Noord-Brabant, heimwee voortgekomen uit een beschermde jeugd en de ernstige ziekte van zijn jongste kind klinkt door in de muziek die hij maakt. Na twee succesvol ontvangen albums, een akoestische EP, en airplay op radiostations als NPO Radio 2 en 3FM, mocht John mee op tour met Danny Vera en schreef hij zelfs samen met diezelfde Vera de megahit ‘Roller Coaster’! Vandaag zal Mercy John, gewapend met gitaar en mondharmonica, solo het podium betreden om zo zijn liedjes en verhalen zo dicht mogelijk bij de luisteraar brengen.

THEM DIRTY DIMES
Old-fashioned jazz, blues en gypsy. Deze Groningers halen hun inspiratie van vóór de oorlog, en mengen dat met moderne invloeden. Them Dirty Dimes; swingend, nostalgisch en altijd verrassend. Met hun debuutplaat ‘In Gold We Trust (2021)’ op zak zijn ze er klaar voor om Nederland te voorzien van de broodnodige feestvreugde!

Muzikale omlijsting door DJ Tjibbe Flightcase