Met passie en trots brouwen wij bieren

De Brouwerij

Ons verhaal

Hoe het allemaal begon

Met veel passie en trots brouwen wij sinds 2012 allerlei smaakvolle bieren in onze ambachtelijke brouwerij te Drachten. Zowel onze eigen bieren als diverse specials voor derden.

In 2020 verhuisden wij naar de huidige locatie aan de Oosterstraat. Met de ervaring die we hadden, hebben wij onze installatie in dit pand zo ingericht dat we nóg beter grip hebben op het brouwproces. Zo blijft de smaak van onze bieren meer consistent zoals ze zijn bedoeld.

Naast de brouwerij hebben wij hier een gezellige brasserie en proeflokaal gevestigd: ‘Onder de Brouwer’, waar je onze bieren kunt proeven, en waar je ook heel goed terecht kunt voor een lekkere lunch, borrel of diner. Daarnaast is er onze bieren- en whisky speciaalzaak ‘Apen & Bieren’, met zo’n 500 verschillende bieren en 250 whisky’s in het assortiment.

De naam van onze brouwerij is ontleend aan het ontstaan van het dorp Drachten in Friesland, dat in de 17e eeuw is gevormd uit de dorpen Noarder-Dragten en Zuider-Dragten.

Awards

Bierbrouwerij Noarder Dragten heeft in 2021 deelgenomen aan de internationale London Beer Competition. Onze Bonobo, Quadraap en King Kong werden ieder beloond met een Silver Award. Zie Onze Bieren voor meer informatie over deze heerlijke bieren!

Zelf laten brouwen

Een eigen biertje laten ontwikkelen?