Feestelijke opening bierbrouwerij Noarder Dragten en brasserie Onder de Brouwer

Bierbrouwerij Noarder Dragten en brasserie Onder de Brouwer openen 24 september officieel hun deuren aan de Oosterstraat 18 in Drachten. Door corona kon deze openingshandeling nog
niet eerder plaatsvinden.

Nu is het eindelijk zover! Op 24 september opent brouwer en mede-eigenaar van beide ondernemingen Johan de Jong samen met zijn team de deuren voor genodigden. Op 25 september vindt de feestelijke opening plaats voor alle belangstellenden uit Drachten en omstreken.

De brouwerij verhuisde in 2020 van de Bolder naar de Oosterstraat pal naast slijterij Apen & Bieren dat in 2018 opgericht werd door Gerwin Dokter, Wytze Tjepkema en brouwer Johan de Jong. De lijn eigen bieren kreeg op de nieuwe locatie een verbeterde kwaliteit, een nieuwe uitstraling en dito logo waarin een hoofdrol is weggelegd voor de Aap. Dit in lijn met de slijterij een deur verderop.

Vervolgens besloot de Jong met compagnon Tjepkema het leegstaande pand onder de brouwerij in te richten als brasserie en proeflokaal. Een plek waar gasten kunnen genieten van de eigen Noarder Dragten bieren, frisdranken, likeuren, whisky’s, gins, goede koffie en thee, hapjes, broodjes en maaltijden. In de nabije toekomst worden er diverse proeverijen georganiseerd. Van bier, tot gin en whisky.

De feestelijke opening op 25 september is van 14:00 tot 18:00 uur. “Graag leiden we u rond onder het genot van een hapje en een drankje”, aldus brouwer Johan de Jong.